Frukostseminarium

BLOGG / Permalink / 0
I morse hade vi vårt tredje seminarium på mitt kontor i Stockholm, denna gång så var det Framtidsfeministen Sandra Bourbon som föreläste.
Strategin gör skillnad = väldigt sant! 
Sandras strategi är att investerar i jämställda bolag och hennes tänk är långsiktigt sparande. Läs mer på hennes blogg.....
Att ha en strategi, syfte, plan och mål förenklar verkligen ditt sparande men också allt annat i livet.
Det var väldigt lärorikt och inspirerande att höra på dig i morse Sandra, tack!
 
 
 
Trevlig helg!

Trading i Cloetta

BLOGG / Permalink / 0
Jag har vid ett flertal tillfällen fått frågan om jag inte kan redovisa hur mina trades brukar se ut, så jag tänkte göra det.
 
Jag har studerat bla Cloettas aktiekurs under en längre tid för att se hur den rör sig samt om och hur den påverkas av index samt nyhetsflöden.
När jag väl bestämde mig för att köpa den så var syftet att swingtrada, här nedan ser ni när jag köpte och när jag sålde.
Jag köpte aktie den 17 april för en kurs på 28,54kr och sålde den 24 april för 30.86kr, vinsten blev 2,32 kr per aktie.
(Swingtrading betyder att man äger aktien i minst två dagar, många brukar säga 2-11 dagar men jag kan väl tycka att det är allt från 2 dagar till ca 3 månader).
 
 

Deklarationstider

BLOGG / Permalink / 0
Jag får många frågor kring deklarationen som nu snart ska vara inlämnad, senast den 2 maj.
Har man inga konstigheter eller extragrejer att ta upp så går det rätt så snabbt, men har man det så kan det ta desto längre tid.
Minns några år sedan då jag hade en rätt krånglig deklaration pga av att jag hade en aktie- och fonddepå. Ringde då till Skatteverket och fick prata med en extremt trevlig och hjälpsam person där, det var ett telefonsamtal som varade i säkert ca 1,5 timme. Så tveka inte att höra av er till dem, de är supertrevliga och hjälpsamma.
 
Lycka till!
 
 
Till top