Finlandspremiär

BLOGG, Om mig / Permalink / 0
Igår så redovisade HM sin delårsrapport , aktien stängde på 121kr. Jag satt mest och tittade från mobilen då jag var på flygplatsen på väg för att hålla en föreläsning i Finland.
Personligen gillar jag HM och tycker det är synd att se dessa siffror.
 
Idag justerar många analytiker riktkursen för HM, SEB sänker till och med till under 100 kr, ny riktkurs är nu 99kr. Det är svårt att sia om framtiden och ingen har facit i hand, så tiden får utvisa vad som händer. Jag behåller den dock i min utdelningsportfölj. Mer om riktkurserna kan ni läsa mer om här...
 

Föreläsningen gick bra och jag fick massor med frågor,  inser dock att min syn va katastroff, måste boka en tid hos optikern så fort jag kommer hem.

 

 

 

 

Syfte

BLOGG / Permalink / 0
1:a kapitlet från Aktiedagboken handlar om syften, detta är ett citat därifrån. På varje kapitel så delar jag med mig av mina tankar. Denna arbetsbok påminner lite om bankböcker man hade för många år sedan, man skriver i dem för att få bättre koll.
 
Efter gymnasiet så började jag jobba på ett hotell som frukostkock, det var superkul men när lönebeskedet kom så var det mindre kul :/. Så mitt syfte från början var att spara till en buffert.
 
Vad är era syften?
 
 

Aktiedagboken

BLOGG, BOK / Permalink / 0
 
 
Jag älskar ordning och reda när det kommer till att ha koll på ekonomi och företag. Så sedan länge (18 år) har jag fört loggbok över min aktiehandel.
Där har jag bla skrivit vilka strategier, mål och regler som jag har att följa, samt vilka aktieköp jag gjort. Det har varit ett bra sätt att utvärdera när jag går tillbaka för att läsa igenom de anteckningar om börsen, bolagen och summeringen hur det faktiskt har gått under året. Att läsa tankar kring index och marknaden när man nu har facit i hand är alltid intressant.
Under alla dessa år har jag gjort många ändringar så att mina strategier ska passa för hur marknaden beter sig, de strategier har jag alltid skrivit ned vilket har hjälpt mig mycket.
Så att logga sin aktie/fond-handel är väldigt givande och nyttigt för att kunna utvärdera på bästa sätt.
 
Så med anledning av det så har vi gjort denna aktiedagbok för att inspirera med lite tips om hur man kan tänka och göra för att strukturera upp sin aktiehandel.
Maila mig på info@hjartnerpartner.se om du vill köpa boken, pris 175kr/st. Eller köp den via hemsidan här...
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Till top