Unga aktiesparare

BLOGG / Permalink / 2
Varmt välkomna till Unga Aktiesparares tradingevent den 31 maj kl.18.00-20.00 på Stockholms universitet.
Anmäl dig här.....
 
Jag och Eric Månsson kommer att prata om trading och teknisk analys. 

Eric Månsson har tradeat sedan 2012. Numera heltidstradear han och driver en av de största aktiegrupperna på facebook ” TA gruppen - tekniska analyser av aktier & börs ” med nästan 10 000 medlemmar. Han ska också starta upp utbildningar inom tekniska analyser och medverkade senast i Uppesittarkväll på EFN.

 
 

Basic daytrading-kurs

BLOGG / Permalink / 0
Igår hade jag en Basic daytrading-kurs för 7st härliga kvinnor. Det är så kul att se detta stora intresse för aktiehandel, att ta tag i sitt sparande och viljan att få det att växa är stort och viktigt.
För 18 år sedan när jag började handla med aktier var det inte lika poppis som det är nu bland kvinnor, kul att se denna förändring.
 
Jag får ofta frågan vad jag tycker har förändrats mest sen jag började med aktiehandel, svaret är courtaget, nyhetsflödet och utformningen på handelsplattformarna. 
Courtaget (avgift man betalar när man köper/säljer en aktie) = billigare, nyhetsutbudet är enormt = kan vara svårt att välja vart man ska läsa och handelsplattformarna = mycket bättre, bra att de har appar så att man kan ha koll även fast man inte är hemma framför datorn :).
  
Tankar, syften, strategier och tidshorisonter var några av de samtalsämnen som vi diskuterade igår på lunchen.
 
 
Här nedan kommer några bilder på daytrading och swingtrading.
 
H&M = dagens trade
 
SAS = 17-21 maj, Swingtrade
 
Bilia A = 26/4 - 21/5, Swingtrade (trodde den skulle gå bätte)
 
 
Elekta B = 17-21 maj, Swingtrade
 
 

Intervju hos Swedbank

BLOGG / Permalink / 0
Förra veckan var jag på Swedbank för att spela in en intervju i deras Aktie-TV. 
I intervjun berättar jag om mina strategier samt vad man som nybörjare kan tänka på. Några tips är att börja investera i det du förstår dig på, titta på utdelningsaktier och var långsiktig. Ställ dig också frågan, vad är viktigt för dig och vad har du för sparmål?
Ni kan se den här.............
 
 
 
Till top