Tidshorisont och strategi

BLOGG / Permalink / 0
Det är vikigt att man har en strategi för vilken tidshorisont man ska förhålla sig till. I början köpte jag aktier som gav utdelning och min tidshorisont var väldigt långsiktig och jag återinvesterade allt. Syftet var att spara ihop till en buffert och "tänket" var att "köpa och behålla". 
Nu har jag ändrat min strategi för mitt långsiktiga sparande.  
 
När man utvecklar sin strategi så är ett tips att man börjar med tidshorisonten så att den är tydlig, det blir då lättare att veta vad du ska förhålla dig till när det svänger på börsen.
Det gör det även lättare att veta när man ska sälja av. Facit har man aldrig, så det är viktigt att man lär sig att vara nöjd med den vinst man tar hem. (Kika på denna bild här nedan då vi har facit i handen)
Med facit ser ni att jag kunnat ta några ören till i vinst, men jag valde att kliva av detta trade när det nått mitt mål. Förr om åren innan jag hade en tydlig strategi så var det ofta jag tänkte "lite till och lite till".
Väldigt ofta sålde jag då också med en lägre vinst eller förlust och vissa gånger med högre vinst. Det som var felet var att jag inte hade något att förhålla mig till och det var svårt att sedan kunna utvärdera mina trades då jag inte hade en tydlig strategi.
 
Man kan ha fler strategier för olika tidshonter.
Jag har en bevakningslista med max 10 st olika aktier, de aktier som finns på den listan är de som jag handlar med, jag handlar alltså samma aktier fast med olika tidshorisont. Ju mer jag studerar, loggar, tar screen shots och följer ett fåtal antal aktier desto mer säker blir jag på mina trades samt hur aktierna  beter sig när börsen svänger.
 
Vid daytrading är mitt mål ca 30 öre till 1kr. 
 
 
 
 
Denna bild är tagen när börsen är stängd så detta utfall hade vi inte kunnat veta. Javisst, med facit i hand var detta ett trade som gör en glad i efterhand eftersom jag sålde av i rätt tid. Dock spelar det ingen roll då jag sålde av för att jag höll mig till min strategi. Att lära sig vara nöjd tar tid. 
 
 
 
Till top