Köp- och säljsignaler med glidande medelvärde

Glidande medelvärde (MA - Moving average) är en av många indikatorer som används för att visa trenden i värdepappret. Det används ofta vid trading, men även för längre investeringar.
MA är en serie snittpris av värdepapprets medelvärde och baseras på stängningskursen för olika tidsintervaller. Beroende på vilken tidshorisont som du har i din strategi så används olika medeltal.
Exempelvis om du är långsiktig och vill mäta den långa trenden så passar det bra att använda inställningen på 200 dagars snittpris, men är du kortsiktig i din strategi så är det färre dagars snittpris som du ska använda dig av.
Ju färre dagars snittpris du använder dig av desto fler köp- och säljsignaler kommer du att se i det värdepapper som du bevakar.
 
Några vanliga glidande medeltal är: 3 / 7 / 14 / 20 / 50 / 200 och det är medeltalen som visar snittpriset per stängningsdag.
Viktigt är att du bör använda rätt tidsperiod/intervall för den tidshorisont som du har i din strategi (lång- eller kortsiktig).
 
För att se köp- och säljsignaler så använder man olika längd på medeltalen, en lång och en kort.
Köp- eller säljsignal uppstår när ett medelvärde skär ett annat medelvärde.
På bilden här nedan så visas det två medelvärden 200 / 50, när det kortare (50 = svart linje) korsar det längre medeltalet (200 = röda linjen) ovanifrån så visar det en säljsignal. Köpsignal uppstår när det korta medelvärdet (svart linje)  skär det långa (röda linjen) medelvärdet underifrån.
 
 
Kommentera inlägget här: