Ordning & reda

BLOGG / Permalink / 0
Nu när börsen svänger så mycket är det extra viktigt att ha koll på nivåerna så att man kan försöka tajma så bra det bara går. Att köpa på prick botten och sälja på prick toppen är ju drömmen, men det händer ju bara om man har tur. Ju mer du studerar, loggar och läser om dina aktier desto mer lär du känna dom och kan göra bättre köp- och säljbeslut.
 
I mina tre arbetsböcker, som ni ser på bild här nedan, visar jag hur jag brukar göra. Först analyserar jag aktiens graf (mellersta boken) för att försöka lokalisera vart aktien är på kartan och då kollar jag på trender, stöd och motstånd samt glidande medelvärde (3 / 7).
När analysen är klar vet jag vad jag kan förvänta mig av aktien och innan jag genomför mitt köp sätter jag målkursen. Målkursen brukar jag alltid lägga lite under den kurs som jag tänker att aktien kan nå, anledningen är för att jag vill att säljet ska ha större potential att gå till avslut snabbt. Jag gör alltså en plan (sista boken) för vad jag ska köpa aktien för, sälja aktien på, vart stöd- och motståndet samt trenden är. Självklart gör jag missbedömningar ibland och då gäller det att ha en plan för hur jag ska minimera min förlust. 
När tradet är avslutat så loggar (första boken) jag mitt köp och sälj så att jag sen kan gå tillbaka och analysera min strategi.
 
 
 
Till top